Élménypontokhoz viszik majd a turistákat

Minden eddiginél több forrás áll rendelkezésre a kiemelt turisztikai térségek fejlesztésére 2020-ig, a már elfogadott kormánydöntés szerint a Balatonnál 367 milliárd forint, Sopron és térségében 60 milliárd forint, a Felső-Tisza vidékén 100 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója háttérbeszélgetésen Budapesten.

Itt az új fogalom: élménypont

Guller Zoltán elmondta: a turisztikai térségek fejlesztésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a desztináció alapú szemlélet, ami azt jelenti, hogy egyes kiemelt úti célokon élménypontokat alakítanak ki.

Nem több turistára van szükség, hanem a meglévő turisták több költésére és hosszabb tartózkodására, ezért fejlesztenek újabb attrakciókat, turisztikai látványosságot egy-egy kiemelt helyszínen. A kiemelt térségek saját márkával rendelkeznek majd a tervek szerint, ahol a turisztikai ügynökség térségi szervezete fogja majd össze a marketing és reklámtevékenységet.

Fókuszba került a Balaton

Az ügynökség megszüntetné a túlzott főváros centrikusságot is. Három nagy attrakciós park megvalósítására látnak lehetőséget az országban, a főváros környékén, a keleti országrészben, és a nyugati országrészben a Balaton környékén. Példaként említette, hogy mintegy 17 milliárd forint áll rendelkezésre a Balatoni fejlesztésre, a legjobb ötletet fogják megvalósítani, ami hosszú távon fenntartható.

Tájékoztatása szerint már megvalósítás előtt áll számos fejlesztés a Balatonnál, 56 strand idén nyárra megújul, egy strandon átlagosan 20-60 millió forintot fordítanak a szolgáltatások színvonalának emelésére. A hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy csak elektromos motorral felszerelt hajók közlekedhessenek a tavon.

Konklúzió

Ahogyan arról már korábban is írtam Magyarországnak kiemelten kell kezelnie azt, hogy a turistáknak aktív kikapcsolódásokat tudjon nyújtani, hiszen így a turisták több vendégéjszakát töltenek nálunk és ezáltal a költésük is megnő.

Ezért kiváló elképzelésnek tartom az élménypontok létrehozását, azonban szükséges, hogy ezek az élménypontok is csatlakozzanak egy Hasznos Magyar Digitális Tartalmakat megjelenítő applikációhoz, hogy az élménypontok attrakciói, azoknak a bemutatása, árai, igénybevételeinek lehetőségei minél szélesebb körhöz eljuthassanak.  Majd miután elhatározta a turista, hogy meglátogasson egy élménypontot, az applikáció a beépített útvonaltervezőjének köszönhetően el is vezethesse az élményponthoz a turistát.

Úgy, hogy közben egy, az élményponthoz közeli szálláshelyet is tudjon foglalni az applikáció segítségével az élményponthoz ellátogató turista. A turisztikai ügynökség marketing és reklámtevékenységet végző divíziójának, kiemelt célja kell legyen, egy ilyen Hasznos Magyar Digitális Tartalmakat megjelenítő applikációhoz való csatlakozás, hiszen ahogy arról korábban írtam: az emberekhez a legkönnyebben és leghatékonyabban az okostelefonjaikon keresztül lehet eljutni.

Hirdessen Magyarország is csak digitális eszközökön! Hallgasson Magyarország is az idők szavára! Megéri. 

A MobilGO sütiket használ.
Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom