Magyar
Angol
Cseh
Dán
Francia
Görög
Héber
Holland
Horvát
Japán
Kínai
Lengyel
Lett
Német
Olasz
Orosz
Román
Spanyol
Svéd
Szerb
Szlovák
Szlovén
Török
Ukrán
Velencei Meseliget Óvoda
Óvoda
Nyitvatartás ma
6:30 - 17:30
Hétfő 6:30 - 17:30
Kedd 6:30 - 17:30
Szerda 6:30 - 17:30
Csütörtök 6:30 - 17:30
Péntek 6:30 - 17:30
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Nyitvatartás módosítása
Bemutatkozás
Településünk természeti szépségekben gazdag, a táj sok érdekességet, szépséget kínál: a drágakőként csillogó tavat zöldellő nádszigetekkel, ritka vízimadarakkal, északon erdő borította hegyeket, a híres ingóköveket, délen a Mezőföld síkságát. Három különböző tájkép elem - a hegy, a víz, a síkság - szép ékszerként ötvöződik össze.

Környékünk nevezetességei a kastélyok, a kastélyparkok, az arborétumok. A népi építészet emlékei is fellelhetők: Sukorói Néprajzi ház, Halász Múzeum, Vörösmarty Múzeum.

A gyermekeink nagy többsége hagyományos családszerkezetű családban él, a több generáció együttélése nem jellemző. Sajnálatos, hogy növekvő tendenciát mutat a csonka családban élők száma. A családok anyagi helyzete átlagos, a munkanélküliség kismérvű. Budapest, Székesfehérvár viszonylagos közelsége munkahelyeket biztosít, az idegenforgalom a szezonális munka lehetőségét biztosítja.

Óvodáink két telephelyen mintegy 5 km távolságra vannak egymástól.
Az intézményünk székhelye az Ó-falu városrészben található, az épület hajdan az Orsolyák Rendháza volt, melyben jelenleg négy óvodai csoport helyezhető el. Velencei Meseliget Óvodánk telephelye az újtelepi városrészben található: három csoport a régi Kaskovics kastélyból kialakított szabadlégi iskola beépített részében működik, három másik csoport pedig az óvodabővítés első ütemében, 2010-ben átadott épületrészben, melyből az átjárhatóság biztosított a régi épületrészhez. Udvarainkat 2012-ben és 2016-ban a hatályos törvényi előírások szerint a szabványnak megfelelően átalakítottuk. A felújítás folyamatos (amennyiben szükséges), mind a játékok pótlása, szabványosítása, talajcseréje, ütéscsillapítás tekintetében. Az ó-falusi óvodarészben "Ovi-foci" pálya került átadásra 2014-ben, az újtelepi részben 2016-ban készült el az új gyepszőnyeggel borított óvoda udvar. A működés alapvető feltételei óvodánkban adottak.

Településünkön az óvodai nevelés kiemelt fontosságú, megítélése pozitív. Óvodai nevelésünk céljaként, a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakoztatását tekintjük. A szülők óvodánkkal szemben támasztott igénye, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, sokat játszanak.
Óvodáink szép természeti környezetben vannak; az óvoda közvetlen és tágabb környezetébe sétákat tervezünk, hogy óvodásaink minél jobban megismerjék lakóhelyük természeti és társadalmi értékeit. Célunk, a természeti és társadalmi értékek szeretetére, megbecsülésére és lakóhelyéhez erősen kötődő gyermekek nevelése.
Hozzáadás a kedvencekhez
Elérhetőségek
Keress minket bátran
Útvonaltervezés a címhez
Adatlap másolása sikeresen megtörtént.
Mégsem
Ennyi idő odaérned, és még odaérsz zárásig.
Ennyi idő odaérned, de már nem érsz oda zárásig.
Ennyi idő odaérned.
Bezárás
Bezárás
Főoldal
Vissza
Akadálymentes
változat
Nyelvválasztás
Telefon hívás
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
Bemutatkozás
Elérhetőségek
Hozzáadás a
kedvencekhez