Magyar
Angol
Cseh
Dán
Francia
Görög
Héber
Holland
Horvát
Japán
Kínai
Lengyel
Lett
Német
Olasz
Orosz
Román
Spanyol
Svéd
Szerb
Szlovák
Szlovén
Török
Ukrán
Sereg Tüzifa Kft.
Minőségi tűzifa egész évben, a legjobb áron!
Tüzifa
Tüzifa
A vállalkozás
Rövid ismertetése
Akác (hasított, kályhakész, ömlesztve) Cser Keményfa (kályhakész, ömlesztve) Kalodás Keményfa (1m x 1m x 1.7m) Keményfa Brikett
Rólunk
Tűzifa Akció! Minőségi Tűzifa egész évben a Sereg Tűzifa Kft.-nél! Akác (hasított, kályhakész, ömlesztve) Cser Keményfa (kályhakész, ömlesztve) Kalodás Keményfa (1m x 1m x 1.7m) Keményfa Brikett A szállító jármű platóján kiszállításkor a mennyiség ellenőrizhető! (AxBxC) Kiszállítás ünnepnapok kivételével hétköznap és hétvégén is!

Jó tudni!

Az alábbiakban szeretnénk néhány hasznos tanáccsal szolgálni a tűzifáról és a vásárlásról Köbméter a mázsa helyett:
A legkönnyebben ellenőrizhető mérték a térfogat. Minden esetben érdemes a fát köbméterben vásárolni, hiszen a teherautó platója alapján a kisállított mennyiség könnyen ellenőrizhető.
Segítség az átváltáshoz:
1m3 Akác = 4-5,5 mázsa
1m3 tölgy, bükk, gyertyán = 5-6 mázsa
Néhány tűzifa típus, és fűtőértéke: Csertölgy (16,8 MJ/kg)
Gyertyán (15,8 MJ/kg)
Bükk (15,6 MJ/kg)
Tölgy (15,1 MJ/kg)
Akác (14,8 MJ/kg) A tűzifa árának nagyon fontos meghatározó tényezője, hogy regionális szinten elérhető, tehát hazánk minden területén hozzá lehet jutni, nem szükséges azt messziről szállítani. Ez erősen lerövidíti a szállítási útvonalakat, ami megmutatkozik a tűzifa árában.
Tűzifa szállításakor egy baleset nem károsítja a környezetet, ezzel szemben a kőolaj és egyéb más energiahordozók tekintetében ez nem mondható el.
Egy-egy területen a tűzifa felhasználása képes fellendíteni az erdőgazdaságot, ami a terület számára gazdasági fellendülést jelenthet, ez nyilvánvalóan növeli annak a területnek a gazdasági erejét.
A tűzifa kén kibocsátása nélkül ég, valamint a széndioxid kibocsátás mérlege kiegyenlített.
A nedves tűzifa hátrányai: Amikor a fa kivágásra kerül, akkor még sok vizet tartalmaz. Hozzávetőlegesen a fa súlyának felét a benne lévő víz teszi ki. Ez az egyik oka, amiért érdemes köbméterre venni a tűzifát, hiszen ha súlyban számolják, akkor ahhoz a víz súlya is nagymértékben hozzájárul.
Azon kívül, hogy gazdaságtalan nedves tűzifát vásárolni, a frissen kitermelt fa fűtőértéke is jóval alacsonyabb. A tűztérben a víz gőzzé alakul át, ami energiát von el, valamint lehűti az előállított hőmérsékletet. Ebből adódóan a nedves tűzifa nem fog akkora hőt előállítani, mint ugyanaz a mennyiségű száraz tűzifa és ez komoly energiaveszteséget jelent.
Nedves tűzifa esetében az égés valamelyest másként zajlik, mint normál állagú, száraz tűzifa esetén. A nem tökéletes égés következtében a fagázok távoznak a kéményen át, tehát nem adják át azt a hőmennyiséget, amit kellene, továbbá nagyon erősen bekormolják a kéményt. A kémény kormosodása eltömődéshez vezethet, ami viszont már veszélyes, nem utolsó sorban pedig a levegőt is erősen szennyezi.
A legjobb megoldás idejében beszerezni a megfelelő tűzifa mennyiséget, azt még nyáron fel kell hasítani, (vagy kazán-készet vásárolni) és be kell készíteni, hogy legyen ideje száradni.
Milyen tűzifafajtát vegyünk?
Nagyon sok fafajta létezik, ám ezeknek csak kis százaléka alkalmas tűzifa felhasználásra. Lakossági felhasználásra felsorolásra kerülnek azok a fajták, melyek a leggyakoribbak, és amelyek a leggazdaságosabbak. Tölgy
A tölgy olyan fafajta, melynek magas a fűtőértéke, ezért igen közkedvelt. Érdemes korán felhasítva elkészíteni kazán-készre, hogy legyen elegendő ideje a kiszáradásra. Cser
A cser tulajdonságai nagyon hasonlóak a tölgyhöz. Magas fűtőértékkel rendelkezik, ám ennek a fafajtának van a leghosszabb száradási ideje. A fűtésszezon előtti nyáron már érdemes kazán-készre felhasogatni és bekészíteni, hogy legyen elég ideje kiszáradni. Óvatosan kell vele bánni, mert elég könnyen befülled. A cser nagy előnye, hogy nagyon jó parázstartó. Bükk
A bükk szintén egy hosszú száradási idővel rendelkező fafajta, a cserhez hasonlóan. Fülledésre is elég érzékeny, ezért érdemes a meleg, kánikulai időszakban felhasogatva bekészíteni. A bükk nagy előnye, hogy a kéregszázaléka igen alacsony. Gyertyán
A gyertyán igen közkedvelt tűzifa, annak ellenére, hogy nem túl könnyű felhasogatni, elég kemény fafajta. Ezt a nehézséget ellensúlyozza magas fűtőértéke. Száradási ideje igen hosszú, fontos, hogy nyáron már legyen felhasítva, hogy legyen ideje száradni. Akác
Az akác a leggyakoribb, leginkább közkedvelt tűzifa, elsősorban azért, mert nagyon könnyű felhasítani, és a száradási ideje sem túl hosszú. Fülledésre egyáltalán nem érzékeny. Ezek a nagyon jó tulajdonságok miatt ennyire közkedvelt.
Amennyiben még lenne kérdése, szívesen állunk a rendelkezésére.
Hozzáadás a kedvencekhez
Elérhetőségek
Keress minket bátran
Útvonaltervezés a címhez
8111 Seregélyes, Kodály Zoltán u. 28.
Nyitvatartás megadása
Adatlap másolása sikeresen megtörtént.
Mégsem
Ennyi idő odaérned, és még odaérsz zárásig.
Ennyi idő odaérned, de már nem érsz oda zárásig.
Ennyi idő odaérned.
Bezárás
Bezárás
Főoldal
Vissza
Akadálymentes
változat
Nyelvválasztás
Telefon hívás
Útvonaltervezés
Rövid ismertetés
Rólunk
Elérhetőségek
Nyitvatartás
megadása
Hozzáadás a
kedvencekhez