Magyar
Angol
Cseh
Dán
Francia
Görög
Héber
Holland
Horvát
Japán
Kínai
Lengyel
Lett
Német
Olasz
Orosz
Román
Spanyol
Svéd
Szerb
Szlovák
Szlovén
Török
Ukrán
Kékestető - Sípálya
Sípályák
Nyitvatartás
Sícentrum Hétfő - Vasárnap 9:00 - 16:30

Éjszakai síelés

Szerda, Szombat

17:00 - 20:00
Péntek 17:00 - 21:00
Nyitvatartás módosítása
Webkamera
Déli Sípálya
Torony Kilátó - Nyugat
Torony Kilátó - Észak-nyugat
A vállalkozás
Rövid ismertetése
Innen indul Magyarország 2. leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget.
Bankkártya elfogadás
Jó Instagram-fotó készíthető
Rólunk
Bankkártyás fizetési lehetőség: Van
Magasság
770 - 1015 m
Szintkülönbség
245 m
Sípályák hossza
3,1 km
Liftek száma
5
Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország 2. leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. A pálya felső szakaszán egy nemrég felújított 700 méter hosszú tányéros felvonó, valamint két tanulólift üzemel. A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdő síelők, családok számára is kiválóan alkalmas.

A felújított Dózsa-Nordica Síházban működő sísuli és kölcsönző pont Magyarország tetején található, igazi alpesi környezetben. Síoktatók és snowboardoktatók várják az egyéni és kiscsoportos oktatásra jelentkező vendégeket, de iskolák, baráti társaságok nagycsoportos oktatását is vállalják.

A déli sípálya teljes hossza 1800 méter, szélessége 40-60 méter. Professzionális pályafenntartó gépek gondoskodnak a hó egyenletes és tartós minőségéről, a hó utánpótlását pedig hóágyúk végzik. Megfelelő hómennyiség esetén a pálya alsó végén található a buszforduló, a Veronika-réten, így a síelők választhatnak: vagy a felújított felvonóig síelnek (681 m) vagy a pálya végéig és busszal jönnek vissza a csúcsra. A teljes pálya kivilágított és hangosítással van felszerelve, amely megnöveli a síelt órák számát, illetve kellemesebb kikapcsolódást biztosít.

2007-re lett kész az északi pályákat kiszolgáló csákányos felvonó. Az 1000 fő/óra kapacitású lift egy fekete 590 méteres és egy piros 390 méteres pályát szolgál ki, így Kékestetőn a sípályák összhossza már több, mint 3 km.

A pálya alsó és felső pontján szolgáltató és szociális épületek várják a vendégeket. Igazi alpesi hangulatú napozóteraszos körbárban fogyaszthatunk teát, forralt bor, egyéb italokat és némi harapnivalót. Kékestetőn éttermek, szálláshelyek, kölcsönző, síoktatás várja a csúcsra érőket.
Képek
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Árak

Jegyek, bérletek

A síbérlet (chipkártya) letéti díj megfizetése után vehető át, melynek díja 1000 Ft/síbérlet, melyet készpénzben tudunk elfogadni.
Hozzáadás a kedvencekhez
Elérhetőségek
Keress minket bátran
Adatlap másolása sikeresen megtörtént.
Mégsem
Ennyi idő odaérned, és még odaérsz zárásig.
Ennyi idő odaérned, de már nem érsz oda zárásig.
Ennyi idő odaérned.
Bezárás
Bezárás
Főoldal
Vissza
Akadálymentes
változat
Nyelvválasztás
Telefon hívás
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
Rövid ismertetés
Rólunk
Árak
Elérhetőségek
Hozzáadás a
kedvencekhez