Magyar
Angol
Cseh
Dán
Francia
Görög
Héber
Holland
Horvát
Japán
Kínai
Lengyel
Lett
Német
Olasz
Orosz
Román
Spanyol
Svéd
Szerb
Szlovák
Szlovén
Török
Ukrán
Gella Kúria
Panzió
A vállalkozás
Rövid ismertetése
Balatonszőlős külterületén, a Balaton- felvidéki Nemzeti Parkon belül elhelyezkedő, páratlan adottságú környezetben található Panziónk.
Rólunk
Mesés hely csordultig Balaton illatú szeretettel. Láttál már, éreztél már ilyet? Gyere és éld át! Balatonfüred város pezsgő életététől kis távolságra, Balatonszőlősön kívül az Öreg Gella tetején találod a Kúriánkat :) Balatonszőlős külterületén, a Balaton- felvidéki Nemzeti Parkon belül elhelyezkedő, páratlan adottságú környezetben található Panziónk. Ugyanakkor igen közel van a Balaton egyik legszebb, legfejlettebb, valamint legfelkapottabb városához, Balatonfüredhez, és kapujában van a minden szempontból feltörekvő, ha nem máris az egyik legjelentősebb tájegységünknek, a Káli- medencének. Az elhelyezkedés pozitív tulajdonságait tovább erősíti a páratlan panoráma a Tihanyi- félszigetre és a Tó vizére, nem beszélve a mai rohanó világunkban megfizethetetlen csend és nyugalomról, mely a környéket jellemzi. Elképzeléseink szerint 2018 januárban egy rövid időre bezárunk és elkezdjük felújítani, helyreállítani azt az 1802- ben épül, jelenleg is tájba illeszkedő, a Balaton- felvidékre jellemző hagyományos építészeti stílusban épült, szintenként 120 m2 területű, jelenleg 12- 16 fő befogadására alkalmas Kúria jellegű épületet, melyet mandula, dió és fügefákkal, valamint szőlősorokkal, levendulással szeretnénk körbevenni. Terveink szerint nyáron már egy minden szempontból megújult kibővült, új szolgáltatások sokaságával várjuk majd kedves régi és leendő vendégeinket.

Mesés hely csordultig Balaton illatú szeretettel. Láttál már, éreztél már ilyet? Most átélheted, megtapasztalhatod, megkóstolhatod, belemarkolhatsz. Balatonfüred város pezsgő életététől éppen megfelelő távolságra, Balatonszőlős külterületén, Tótvázsony alatt, az Öreg Gella tetején található a Gella Kúria.

A Birtok legszebb pontján, a Káli- medence kapuja örökké nyitva áll. Lélegzetelállító panoráma nyílik a Tihanyi- félszigetre, az egyedi színű Balaton vizére, melyet a sűrű- ritka csendben kellemes zsibbadásig napestig csodálhatsz vagy amíg a szemed bírja. A Kúriát megközelíteni Tótvázsony alól, egy régi aszfaltúton és egy romantikus erdei murvás úton lehet, végig a zöld jelzést követve. Az út végén, a kő oszlop után balra, nagy zúzott kő parkoló jelzi, megérkeztél. A szálláshely mai formája, a 6 szobás, 3 apartmanos vendégházunk anno 1802- ben épült, a Balaton- felvidékre jellemző manapság is látványos építészeti stílusú pince présházból kialakítva. Az épületbe a frissítő kristálytiszta ivóvíz 157 méter mélyről érkezik egy karszt kútból. A házba lépve a recepcióhoz érkezünk. Innen balra található a közös használatú tágas konyha gáztűzhellyel, elektromos sütővel, beépített konyhagépekkel, terasz kapcsolattal, illetve a közös étkező helység búboskemencével. Az előszobából nyílik egy közös használatú WC kézmosóval. Tovább haladva egy kis folyosón két külön bejáratú 2 személyes háloszobába jutunk. A folyosó végén egy vidéki stílusú fürdő zuhanyzóval, rusztikus lábas káddal. Az emeletre felérve balra kialakítottunk egy kellemes hangulatú nagy méretű családi szobát, egy kisebb 2 személyes hálószobát, külön bejáratokkal, kényelmes zuhanyzós fürdőszobával. Jobbra két db 2 személyes külön bejáratú szoba helyezkedik el, gyönyörű kis zuhanyzós fürdővel. Minden háloszobában szúnyogháló van az ablakokon. A ház vendégei számára az udvarban grillezési lehetőség biztosított, hangulatos bográcsozóval, kerti sütögetővel, kültéri kemencével és fedett kiülővel. A Kúria kiemelt büszkesége az ódon kőpince, melyet egyelőre igény szerint a házigazdák által megszervezett borkóstolók alkalmával látogathatunk. A szennyvízelvezetés egy BIO szikkasztóban történik. Fontos megemlíteni, hogy a Kúriában nem használunk vegyszereket, és erre Téged is buzdítunk, légy követőnk, óvjuk a természetet! Ideális nyaralóhely ha egy csöndes, de a természet hangjától mégis bájosan zajos terepet keresel, ha nyugalomra vágysz, ha nosztalgiáznál az „érintetlen” Balatonon. Baráti társasággal, avagy kisebb- nagyobb családdal érkezel, meleg szívvel várunk, pihenj egyet nálunk!
Hozzáadás a kedvencekhez
Elérhetőségek
Keress minket bátran
Útvonaltervezés a címhez
Balatonszolos kúria
Nyitvatartás megadása
Adatlap másolása sikeresen megtörtént.
Mégsem
Ennyi idő odaérned, és még odaérsz zárásig.
Ennyi idő odaérned, de már nem érsz oda zárásig.
Ennyi idő odaérned.
Bezárás
Bezárás
Főoldal
Vissza
Akadálymentes
változat
Nyelvválasztás
Telefon hívás
Útvonaltervezés
Rövid ismertetés
Rólunk
Elérhetőségek
Nyitvatartás
megadása
Hozzáadás a
kedvencekhez