Magyar
Angol
Cseh
Dán
Francia
Görög
Héber
Holland
Horvát
Japán
Kínai
Lengyel
Lett
Német
Olasz
Orosz
Román
Spanyol
Svéd
Szerb
Szlovák
Szlovén
Török
Ukrán
BOTANIQ TURAI KASTÉLY
Éttermek, Kávézók
Hotelek
Nyitvatartás ma
0:00 - 24:00
Hétfő 0:00 - 24:00
Kedd 0:00 - 24:00
Szerda 0:00 - 24:00
Csütörtök 0:00 - 24:00
Péntek 0:00 - 24:00
Szombat 0:00 - 24:00
Vasárnap 0:00 - 24:00
Nyitvatartás módosítása
A vállalkozás
Rövid ismertetése
Elvonulni a nagyváros zajától, magunk mögött hagyni a rohanó mindennapokat, önfeledten élvezni a természet, a gondoskodás és az elegancia kényeztető nyugalmát.
Bankkártya elfogadás
Jó Instagram-fotó készíthető
A Kastély
Alapítva: 2020
Bankkártyás fizetési lehetőség:
Visa, MasterCard, American Express
Magas színvonalú rendezvényhelyszín és elegáns szálloda kapott helyet a Loire-völgyi kastélyokat idéző felújított és restaurált épületben. Magyarországon egyedülálló stílusának köszönhetően, a kastély mesebeli környezetet biztosít esküvők és más rendezvények számára.

ÉPÍTÉSZET

Az 1883-ban Schossberger Zsigmond báró megrendelésére épült, műemlékvédelem alatt álló kastély a felújítási munkálatok befejeztével, több mint 100 év után újra régi fényében tündököl.

TERMÉSZET

A szállóvendégeknek a 10 hektáros kastélypark garantálja a pihentető, természetközeli kikapcsolódást.

FESTŐISÉG

Mesebeli szépségének köszönhetően több magyar és nemzetközi filmhez használták forgatási helyszínként.

Rendezvény

A BOTANIQban minden adott egy tökéletes rendezvény lebonyolításához, legyen az üzleti megbeszélés, konferencia, fényűző születésnapi parti, vagy romantikus esküvő.

Fotózás, Forgatás

A kastély már romos állapotában is népszerű forgatási és fotózási helyszín volt, de a felújítás befejeztével még különlegesebb lesz. Az 1800-as évekbeli építészeti motívumok és a modern belsőépítészeti elemek találkozása sokoldalú képi felhasználást tesz lehetővé. Mind a kastély, mind pedig a park egyedülálló hátteret és hangulatot biztosít esküvői vagy divatfotózásokhoz.

ÉPÜLET

A kastély bálterme 60, étterme 50, a csodálatos pálmaház pedig 40 fő befogadására alkalmas ültetett elrendezés mellett.

ÉPÜLET

Kültéri rendezvény esetén több mint
150 fős összejövetelek megtartására 
is van lehetőség, melyhez éttermünk
kiváló catering szolgáltatást
nyújt.

CÉGEKNEK

Képek
24 24 24 24 24 24 24
Bepillantás a kastélyszálló szolgáltatásaiba
Bepillantás a kastélyszálló szolgáltatásaiba

SZOBÁK

19 gyönyörű szoba, Magyarország egyik legszebb kastélyszállójában.

GASZTRONÓMIA

Clarisse Étterem – több mint egy tökéletesen átgondolt fine dining koncepció: friss alapanyagok, az ország legkiválóbb gazdái és elsőrangú nemzetközi beszállítók.

KÖRNYEZET

Álomszerű, 10 hektáros erdő és park Magyarország ikonikus virágaival és növényeivel.

PROGRAMOK

Felejthetetlen vadászatok a kastély környékén található erdőkben, az ország egyedülálló vadállományával párosítva.

RENDEZVÉNYEK

Exkluzív kastélybérlés és mesebeli rendezvények 60 résztvevőig. Legyen szó esküvőről, céges rendezvényekről, a pompás környezet felejthetetlen élményt biztosít.

HELYSZÍN

Pest megyéban, csupán 50 percnyi autóútra Budapesttől és a repülőtértől.
Esküvő
A BOTANIQ egy különleges ékszer az esküvőhelyszínek választékában. Egy mesebeli helyszín lesz, melyhez a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtjuk, hogy emlékezetessé tegyük a nagy napot.

LÁNYKÉRÉS

Nem csak a nagy napot érdemes nálunk ünnepelni, hiszen nincs is romantikusabb, mint a kastély tornyának privát teraszán, egy gyertyafényes vacsora mellett, a fák fölött nézni a lemenő napot, és úgy feltenni a nagy kérdést.

KÉSZÜLŐDÉS

Mindenki izgatott a nagy nap előtt, de sok stresszt levehet a pár válláról, ha a készülődés már az esküvő helyszínén zajlik. Különösen, ha a kastély SPA részlegén egy relaxációs masszázzsal vagy egy frissítő fürdővel indul a nap. Kérésre az esküvő előtti nap relaxációs és szépészeti programokat tudunk szervezni.

CATERING

A kastély minden esküvő alkalmával biztosítja a színvonalhoz illő ételeket és italokat. Éttermünk gasztronómiai kínálatának alapját a legmagasabb minőségű nemzetközi és helyi termelők friss termékei adják majd.
SPA
A BOTANIQ Spa Világa
A hely, amely elrepíti egy olyan csodálatos világba, ahol a pihenés, az ellazulás és a nyugalom új értelmet nyer. Kényeztesse magát a mesebeli ihletésű kastély rejtekében, ahol átélheti a Wellness és Spa rituálék testi-lelki élményét! Felejtse el minden gondját és lazítson az egyedi hangulatú finn szaunánkban vagy gőzfürdőnkben. Pihenjen a terápiás sószobában vagy ússzon a fűtött kültéri medencénkben. A BOTANIQ Kastély idilli Spa-szigetét a kastély különleges parkjában található jellegzetes növények és virágok ihlették. Merüljön el a csodálatos világ hangulatában, fedezze fel a páratlan élményeket és tapasztalja meg a természetes kikapcsolódás luxusát.
A BOTANIQ kastélykert virágai és növényei által inspirált Spa prémium szolgáltatáskínálata mellett vendégeink közel 400 négyzetméteren élvezhetik a Finn szauna, a gőzkabin, a sószoba előnyeit. A tökéletes relaxáció elérését meleg vizes kül- és beltéri medencénk, pihenőterünk is támogatja.

Finn szauna és merülő medence
Kapcsolódjon ki klasszikus finn szaunánkba, majd tegye teljessé az élményt egy frissítő merüléssel.
95 - 110 °C

Gőzkabin
Élvezze a gőzfürdő testünkre és lelkünkre gyakorolt jótékony hatását.
50- 60 °C

Sószoba
Lélegezzen mélyeket és hagyja, hogy a sós levegő átjárja testét és kifejtse kedvező hatását.

Medencék
Csobbanjon kültéri vagy beltéri medencénkben, amely kristálytiszta vizével és kellemes hőmérsékletével teszi igazán idillivé a fürdőzést.
Beltéri medence: 120 cm mély, 33-34 °C
Kültéri medence: (szezonális) úszásra alkalmas: 150 cm mély 28-32 °C

Pihenőtér
Spa lounge a tökéletes megnyugvásért. Igyon egy frissítő limonádét vagy feledkezzen bele kedvenc könyvébe.

A BOTANIQ Spa nyitva tartása: 9.00-20.00
Clarisse
Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított borpárosítás teszi igazán teljessé.

Koncepció

2021 őszén megnyílt a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse, amely teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.

A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse”-ról kapta a nevét. A vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élmény keretében.
A helyszín által inspirált és helyi alapanyagokból készülő menüsort többek közt a fogásokkal harmonizáló borpárosítás és koktélsor, a Néma Júlia keramikus-művész által a menühöz tervezett kerámiaétkészlet, az egyes fogásokhoz Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész által komponált, a turai népdalokból merítő egyedi zenei aláfestés, valamint a személyzet által viselt, Zoób Kati által tervezett uniformisok teszik igazán emlékezetessé. Az étterem egyedi, belsőséges hangulatát egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal határozza meg, amely a kastély és a park hangulatát adja vissza – ráadásul közülük egy festmény maga Schossberger Klára műve.

Clarisse

A BOTANIQ Turai Kastély és szakmai vezetése által megálmodott, Clarisse ihlette menüsor a kastélyt körülvevő erdő szintjein kíséri végig a vendégeket egy színházi előadás élményéhez hasonlóan, amely során a talaj, a patak, a cserje, az erdő, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerülnek többek között zöldek, halak, galamb és vaddisznó is, varázslatos kompozíciók formájában, az adott fogáshoz speciálisan készített kerámia tányérokban. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része vagy helyi termelőktől származik, vagy a kastély kertjében teremnek. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz.

A csapat

A Clarisse nagy gondossággal összeállított menüjéről ezentúl is egy professzionális a törzsvendégek által megkedvelt, már jól megszokott csapat gondoskodik. A Botaniq gasztronómiai részlegét egy jól bevált közös munka és kooperáció eredményeként Jantner Tibor head chef, a konyha egészének professzionális működéséért felelős séf vezeti, míg Szűcs György chef a fine-dining koncepció és a Clarisse étterem irányítójaként folyamatosan dolgozik új és izgalmas addíciókon a jelenlegi koncepció színesítése érdekében, miközben az évszakokhoz és a friss, lokális alapanyagokhoz igazítva frissíti fel a menüsort. Mártha Róbert cukrászvezető korábbi alkotásait már a Michelin is díjazta az Onyxban töltött évei alatt, új kreációi pedig a Clarisse menü elengedhetetlen elemei. A csapat legfőbb célja, hogy széleskörű szakmai tapasztalataikra építve, tudásukat és kreativitásukat felhasználva új lendületet adjanak az Clarisse étteremnek.

Clarisse Étterem nyitvatartása

Szerda: 18:30 – 23:30 Csütörtök: 18:30 – 23:30 Péntek: 18:30 – 23:30 Szombat: 18:30 – 23:30
Elérhetőség
clarisse@botaniqcastle.com
+36 30 1030 102
+36 28 799 139
Az étterem teljes területén elegant casual dresscode van érvényben!
Kérjük ételallergia- vagy intolerancia, továbbá vegetáriánus menü igény esetén
a foglalást megelőző 24 órával korábban szíveskedjék felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal.
A menüsorhoz kialakított, az Ön ízléséhez leginkább illő borpárosítás
kiválasztásában forduljon bizalommal kollégáinkhoz.
Videók
Hozzáadás a kedvencekhez
Elérhetőségek
Keress minket bátran
Adatlap másolása sikeresen megtörtént.
Mégsem
Ennyi idő odaérned, és még odaérsz zárásig.
Ennyi idő odaérned, de már nem érsz oda zárásig.
Ennyi idő odaérned.
Bezárás
Bezárás
Főoldal
Vissza
Akadálymentes
változat
Nyelvválasztás
Telefon hívás
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
Rövid ismertetés
A Kastély
Bepillantás a kastélyszálló szolgáltatásaiba
Esküvő
SPA
Clarisse
Videók
Elérhetőségek
Hozzáadás a
kedvencekhez