Magyar
Angol
Cseh
Dán
Francia
Görög
Héber
Holland
Horvát
Japán
Kínai
Lengyel
Lett
Német
Olasz
Orosz
Román
Spanyol
Svéd
Szerb
Szlovák
Szlovén
Török
Ukrán
Béla Borászat
Borászat
Nyitvatartás ma
8:00 - 17:00
Hétfő 8:00 - 17:00
Kedd 8:00 - 17:00
Szerda 8:00 - 17:00
Csütörtök 8:00 - 17:00
Péntek 8:00 - 17:00
Szombat 8:00 - 12:00
Vasárnap Zárva
Nyitvatartás módosítása
A vállalkozás
Rövid ismertetése
Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben.
Rólunk
A Béla Borászat családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borászatunk családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben. Az épület ma műemlékvédelem alatt áll. Saját szőlőterületünk 70 ha, értékesebb fajtáink az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Cserszegi Fűszeres, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Pinot Noir. Új ültetvényeink Nektár, Cserszegi Fűszeres, Pinot Noir és Cabernet Sauvignon fajtákból állnak. Családunk rendelkezik saját borpalackozó üzemmel, amely évi 2- 2, 5 millió palack töltésére képes. Amennyiben boraink felkeltették érdeklődésüket, keressék fel pincészetünket! A pincészet történetének fontos, de nem első állomása volt amikor elértük az első igazi átütő sikerünket, a Papirus Rt által szervezett "Ezredvégi üzenet egy palack borban" nevű borversenyen szerzett arany és egy ezüstéremmel a Pinot Noir- ból készült borunkkal és annak csomagolásával . . . Majd 99- ben az első Miklós- napi rosé versenyt is megnyertük, illetve a Szekszárdi borversenyen egy 97- es kékfrankosunk lett aranyérmes. Ezek a versenyek, amelyekre beneveztük a borainkat akkoriban indultak és mára mind országos jelentőségűvé nőtte ki magát, ahol mi az első igazi sikereinket elértük. Ezek az eredmények adtak lökést a minőségi borkészítési kedvünknek.

„Egy korty napfény” - valljuk borainkról, melyeket Imrehegy dűnéin termelünk és gondozunk. A Béla Borászat 1991 óta működik családi vállalkozásban Imrehegyen. A Borászatot Béla Zoltán vezeti, melyet a szülei indítottak útnak és a mai napig családja tagjai dolgoznak a vállalkozásban a feldolgozás és a kereskedelem területén egyaránt. A borainkat kizárólag saját szőlőtermésből készítjük megújult, modern üzemünkben, mely 2012- ben került átadásra. Imrehegy határában találhatóak szőlőültetvényeink, melyeket jelenleg 70 ha- on művelünk. Birtokunk legjellemzőbb borai az Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Nektár, Tramini, Kövidinka, Sárfehér, Rajnai rizling, Ezerjó- Generosa házasításunk és a gyümölcsös rozék. A vörösborok készítésekor a primőr jelleg, gyümölcsös ízvilág az elsődleges cél, ehhez Kékfrankos és Pinot noir fajtákat használunk, illetve Cabernet franc fajtát telepítettünk 2019 - ben. Gyöngyöző borokat is készítünk 2019 óta, Irsai olivér és Pinot noir rozé fajtákból. Amire leginkább büszkék vagyunk, az a Brüsszelben aranyérmet elnyert kései szüretelésű boraink, mint például a 2009- es Nektár borunk 2011- ben, vagy a 2013- as Kései Szüretelésű Nektár, mely 2015- ben nyerte el Brüsszelben a Monde Selection Grand Gold Medált, illetve a 2013- as Kései Szüretelésű Olaszrizling, mely szintén nagyaranyérmes lett 2015- ben Brüsszelben, így Magyarországon mi voltunk az elsők, akik nagy aranyéremmel tértek haza. Továbbá a hazai rendezésű nemzetközi borversenyen , a Vinagora- n Champion díjat nyert 2009- es évjáratú Nektár kései szüretű borunk . Hiszünk abban, hogy Imrehegyen és az egész Kunsági borvidéken kiváló, nemzetközi mércével mérve is kiváló borokat tudunk készíteni, ha a termesztési technológia, a szakmai tudás és alázat egy jó évjárattal párosul. A sok napsütés és a meszes lepelhomok talaj selymesebbé, gyümölcsösebbé teszik borainkat, amely ízvilág egyre közkedveltebb hazánkban és az egész világon.
Hozzáadás a kedvencekhez
Elérhetőségek
Keress minket bátran
Adatlap másolása sikeresen megtörtént.
Mégsem
Ennyi idő odaérned, és még odaérsz zárásig.
Ennyi idő odaérned, de már nem érsz oda zárásig.
Ennyi idő odaérned.
Bezárás
Bezárás
Főoldal
Vissza
Akadálymentes
változat
Nyelvválasztás
Telefon hívás
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
Rövid ismertetés
Rólunk
Elérhetőségek
Hozzáadás a
kedvencekhez